servis

Výkup trezorů

Děláme pro Vás výkup trezorů a nebo i likvidace trezorů Váš starší, nepoužívaný nebo historický trezor. Když dosloužil, ztratili jste klíče nebo ho prostě již nepotřebujete.

Nejlépe nám rovnou pošlete jeden nebo dva obrázky trezoru jako náhled. K tomu v jakém je městě a patře. Možná Vaší představu o ceně, kolik za něj chcete.

Pošlete nám do mailu fotografii a uděláme Vám nabídku. Abychom Vám udělali zodpovědně nabídku, můžete přidat více informací, které pomohou:

  • Popis trezoru, o jaký se jedná model. Rozměr a odhadem hmotnost.
  • Náročnost stěhování je důležitý údaj. Máme vlastní stěhování, hodně trezorů lze poslat balíkovou službou a nebo nám ho můžete i přivést.
  • Fotografii trezoru. Alespoň jednu nebo jednu zvenku a jednu zevnitř. Pro představu stačí fotit telefonem.
  • Další věci, jako jestli je trezor zamčený, poškozený nebo že prošel povodní a podobně..

Trezory, které nevykupujeme

Levné trezory, neprodejné trezory, neopravitelné a bankovní třeba s hmotností kolem dvou tun. Nepotřebné jsou trezory, které nemají dlouhou životnost a jsou vedeny jako spotřební zboží. Takové levně zakoupíte v hobby marketu, z Číny a podobně. Takové trezory, když se po dvou letech rozbijí a nebo ztratíte klíče, se zkrátka vyhodí a nesmí Vám to být líto.

Extra nekvalitní trezory

Extra těžké trezory

Když jste si koupili plechovku v hobby marketu za několik stokorun, nečekejte, že jí pošlete do druhého kola. Spotřební trezory jsou často svojí kvalitou postavené na několik málo roků. Nezáleží jestli jsou to klasické malé s plastovou elektronikou nebo rozměrem větší.

Někdy se lidé dostanou k bankovním trezorům nebo jim prostě zůstanou v pronajatém domě. Takové ty co už banka nepotřebuje, jsou i hodně přes tunu a nemají certifikát o bezpečnostní třídě podle EN 1143. Banky je často nechávají zdarma, aby nemusely platit za likvidaci. Manipulace, stěhování je totiž vysoký výdaj. Když jste ochotni zaplatit za stěhování, nemusí to být špatný trezor. To je ale kus od kusu. Nabídnout můžeme likvidaci i náročnějších trezorů.

Skartování utajovaných dokumentů

skartování dokladů

Naše společnost si vybudovala jméno na trezorech. Společně s trezory přichází důvěra ve společnost, která nakládá citlivě s důvěrnými dokumenty. Zavedli jsme pro Vás tedy službu - likvidace písemností, obchodních smluv, databází zachycených v tištěné podobě, vyřazených dokumentů, účetních a daňových dokladů, vyřazených archiválií, povolebního skartu, pasů, občanských průkazů a podobně.

Provádíme odbornou likvidaci jakýchkoliv dokumentů a to i utajovaných, datových nosičů i plastových průkazů. Tato služba je vhodná pro firmy a organizace, které potřebují najednou a bezpečně zlikvidovat velké množství libovolných tiskovin, archívů, účetnictví. Součástí této služby je protokolární převzetí dokumentů, jejich spolehlivá následná likvidace a vystavení příslušného potvrzení. Likvidace je naprostá a nenávratná. Provádí se v průmyslových skartovacích strojích, mletím.

Nemůžeme konkurovat firmám při pravidelném skartu několika složek.

Jak se skartuje?

Máme několik vyzkoušených metod naprostého znehodnocení materiálů, které nám svěříte. Likvidace je naprostá a nenávratná. Provádí se v průmyslových skartovacích strojích, mletím. Vlastníme průmyslový skartovací stroj, který rozdrtí papír na velmi jemné částečky.

Skartované pasů Skartování cd disků Skartování tajných papírů Skartování utajovaných dokumentů Skartování dokumentů

Co děláme?

Skartování papíru v utajení P2 podle normy DIN 66399 tedy proužky do 6 mm nebo nejvyšší utajení P7 rozvlákněním ve vodní lázni. Drcení občanských průkazů, pasů, kreditních karet. Recyklace nedůvěrných dokumentů. Třídění a vystěhování dokumentů, skladů, archívů.

Kdo u nás skartuje?

Tato služba je vhodná pro firmy a organizace, které potřebují najednou a bezpečně zlikvidovat velké množství libovolných tiskovin, archívů, účetnictví. Součástí této služby je protokolární převzetí dokumentů, jejich spolehlivá následná likvidace a vystavení příslušného potvrzení.


Skartování papíruSkartování cestovních pasůRozvláknění ve vodě

Znehodnocení průkazů, CD, kreditních karet nebo pasů

ničení pasů a CD disků

Plastové karty, kreditní karty, občanské průkazy a například pasy se melou za sucha na velmi malé kousky. Datová média jsou na tom velice podobně. Lze je také rozemletím nevratně skartovat. Fyzické rozemletí na kousky je ideální metodou. V tomto případě nefunguje ničení magnetem, rozebírání ani softwarové vymazání.

ničení pasů skartování

Ničení harddisků - metody ničení dat

Žijeme v rychlé době, kde kyberkriminálníci a hackeři jsou stále s námi při denních rutinách. Proto ani nemůžete vyhodit váš počítač jako každé jiné smetí. Zničení pevného disku je základem ochrany všech citlivých informací.

Skartování archívů

Zabýváme se a snažíme se být nejlepší při likvidaci archívů, skladů a to i utajovaných, likvidujeme občanské a jiné průkazy, pasy v množství i několika set kilo, povolebního skartu apod. Jsme připraveni zajistit povinnosti řady institucí, které jsou dle Zákona o ochraně osobních údajů povinny bezpečně likvidovat data



Likvidace trezorů

Likvidace trezorů

Když Váš trezor dosloužil nebo se ho jen potřebujete zbavit, přichází na řadu jeho likvidace. Veškeré starosti bereme na sebe. Trezor vystěhujeme, odvezeme anebo v některých případech se začíná s demontáží již na místě. Odvezeme si nepotřebný trezor, jeho části a veškeré stavební sutě. Po práci po sobě uklidíme. Následně se trezor ekologicky zlikviduje, ale není to tak snadné, že by se jen odvezl do sběrných surovin. Velkou většinu trezorů ve sběrnách druhotných surovin nevezmou, protože mají mezi stěnami výplň z betonu, nebezpečného azbestu, popelu apod. Vystavíme protokol když potřebujete pro zaměstnavatele nebo do účetnictví.

Nejlépe nám rovnou pošlete jeden nebo dva obrázky trezoru jako náhled.
K tomu v jakém je městě a patře.

Odvezení trezoru k likvidaci

odvezení k likvidaci

Po dohodě odvezeme trezory. Zlikvidujeme a je o tom vyhotoven protokol s potvrzením ekologické likvidace. Někdy se může trezor likvidovat na místě, hlavně kvůli nemožnosti vystěhování nebo když je to příliš náročné. Někdy nám ho klienti sami přivezou.

Trezory jsou z velké části kovové a to co z trezoru vidíte jako jeho uživatel je v podstatě jen kov. Trezory ale běžně mají mezi dvěma plášti další materiály a ty mohou být brány jako nebezpečný odpad. V současné době jsou mezi lidmi stále ještě trezory s Azbestem! od jednoho českého výrobce, který funguje dodnes. Dalším velice běžným případem jsou trezory plněné betonem, který také podléhá ekologické likvidaci.

Likvidace trezorových dveří a trezoru ve zdi

Trezorové dveře zalité betonem (šroubovací ne) a trezory do zdi se většinou rozebírají na místě. Likvidace je náročnější, protože když se provede kvalitní montáž do zdi, musí být obtížné znovu trezor ze zdi vyndat. Často zákazníci na takový trezor raději zapomenou a nechají ho někde ve zdi. Někdy můžete přemýšlet o repasování. Stačí k nám doručit jen dveře z trezoru ve zdi. My na nich uděláme repasování, například montáž nového, jiného zámku. 

Šrotovné a výkup trezorů

Vykupujeme staré a nepotřebné trezory. Nabízíme za ně slevu na nový trezor. Nabídněte nám jakýkoli trezor a to i zamčené a poškozené kusy. Vykupujeme také veškeré ozdoby na trezory, doplňky a literaturu.

Ekologická likvidace

Pro banky, ministerstva a jiné organizace děláme službu likvidace trezorů na ještě vyšší úrovni. To znamená, že provedeme nejen odstranění trezoru, ale také obdržíte veškeré potřebné dokumenty o tom, že byl trezor ekologicky zlikvidován. Nakládání s odpady může být v organizaci podceňováno, ale stále více na to začíná stát dohlížet.

Trezory jsou z velké části kovové a to co z trezoru vidíte jako jeho uživatel je v podstatě jen kov. Trezory ale běžně mají mezi dvěma plášti další materiály a ty mohou být brány jako nebezpečný odpad. V současné době jsou mezi lidmi stále ještě trezory s Azbestem! od jednoho českého výrobce, který funguje dodnes. Dalším velice běžným případem jsou trezory plněné betonem, který také podléhá ekologické likvidaci.

Kotvení trezorů

kotvení trezorů

Trezor například s hmotností 200 kg je velice dobře mobilní na obyčejném rudlíku. Divili by jste se ale, jak jsou zloději vynalézaví. Jak se snaží i s trezorem 400 kg. Navíc pro naší odbornou firmu je stěhování trezoru otázkou chvíle a bez škod i při hmotnosti okolo 800 kilogramů. Díky zkušeným lidem a jedinečné technice.

Ukotvení trezoru jen na jednom místě krádež značně znepříjemní a zloděj si už musí přinést nějaké to nářadí. Podle normy by měl být trezor ukotven určitou předepsanou silou. V základní bezpečnosti je to méně a silnější ukotvení se vyžaduje od IV. bezpečnostní třídy.

Které trezory se musí kotvit?

ikona kotvení trezorů co

Trezory, které jsou certifikované do nějaké třídy podle české normy ČSN 916012 a evropské normy EN 1143 musí být ukotvené (1143-1 a také 1143-2). Je to součástí certifikátu, který je bez ukotvení neplatný. Výjimku tvoří necertifikované trezory, trezory s certifikátem na 15 RU a trezory s hmotností nad 1000 kg. Někdy se kotvit trezory tedy nemusí, ale i tam kotva neuškodí.

Neukotvit trezor?

Jako mobilní se označují trezory do 1000 kg. Bezpečnost každého trezoru do této hmotnosti je spolutvořena právě jeho kotvením. Spojí se tak s okolní budovou. Určitě je možné nekotvit, je to dokonce časté, ale už ne tolik rozumné. Hlavní mínus neukotveného trezoru je snížení jeho bezpečnosti. Je potom snadnější odnést trezor celý. Další mínus je přístup pojišťovny, která v neukotvení může hledat důvod ke snížení plnění.

Kotvení trezoru od nás nebo svépomocí

ikona kdo kotví

Obě možnosti jsou správně. Kotvení trezoru může provádět odborná firma i šikovný člověk sám. Pozor ale na firmy a řemeslníky bez koncese! Trezory jsou velice citlivá věc a nemůže s nimi manipulovat každý. I když to na internetu kde kdo nabízí.

Jinova kotvení

Kotvení trezoru od nás má jasné výhody. Necháte starosti na odbornících, máte kotvení podle norem a se zárukou. My máme potřebné zkušenosti o trezorech i kotvení, vybavení a materiály, které nebudete kupovat kvůli jednomu trezoru. Kvalitní vrtací kladivo, dlouhé vrtáky do zdiva, průmyslový vysavač, chemickou maltu a samotné kotvy. A hlavně... za svojí práci neseme odpovědnost.

Vlastní kotvení

Trezor si ale můžete ukotvit také sami. Podle materiálu podlahy nebo zdiva vyberete vhodný kotvící materiál. Určitě Vám poradí v obchodě se spojovacím materiálem nebo v hobby marketu. Na trhu jsou potom kovové hmoždinky nebo natloukací kotvy. Kotvení na chemickou maltu je nejvíce univerzální a kvalitní. Musíte ale koupit celou kartuš s maltou i když spotřebujete jen část a pistoli k její vytlačení. Každá manipulace s trezorem jako je stěhování, kotvení a servis je velice citlivá záležitost
a může jí provádět pouze firma s koncesí!

Standardní kotvení trezoru a náročnější

Kotvíme trezory každý den a proto víme jaké mají klienti podmínky na místě. I když je každý klient jiný, tak místa kotvení se zase tolik neliší. Na druhou stranu se občas setkáme s podmínkami, které nejsou standardní až po situace kdy je kotvení extrémně obtížné.

umístění a ukotvení trezoru

Naše společnost kotví nejčastěji chemickou maltou. Je to dražší, ale kvalitní a rychlé do většiny materiálů. Norma říká, že každý trezor musí být ukotven silou 50 kN (základní bezpečnost méně a od IV. třídy více). To odpovídá dvěma kotvám asi 90 mm v kvalitním betonu. Bez záruky! Naše kotvení na dvou místech v případě kvalitního betonu (C 20/25 - C 50/60) vychází tabulkově asi na 87 - 109 kN, podle délky kotev.

Standardní kotvení

Je v rodinných domech, bytech a firmách. Se stěnami a podlahami z obvyklých stavebních materiálů (ne dřevo, kov, sláma apod.). Nejlépe, když mají trezory záda těsně na stěně, ale mohou stát i uprostřed místnosti (s kotvením do podlahy). Obvykle se kotví na dvou místech (dvě kotvy do zad nebo dvě kotvy do podlahy). Když je na to trezor připraven. Ke kotvení potřebujeme elektrický proud v dosahu nebo se na to musíme připravit (prodlužovací kabel, elektrocentrála).

Pro kotvení používáme nejčastěji chemickou maltu. Když klient trvá na jiné technologii, musíme vědět předem a připravit se na to (např. natloukací kotvy).

Obtížné kotvení

Častou překážkou je, že za trezorem nebo pod trezorem není pevný materiál stěny (podlahy). Musí se potom kotvit skrz sádrokartón, skrz nějakou dutinu, počítačovou podlahu, škváru apod. až do pevné zdi, betonu. Obdobně je to u nábytku, kdy za falešnými zády nábytku je volný prostor a potom teprve zeď/podlaha ke které se bude kotvit. Další překážky pro kotvení v seznamu níže.

Montáž trezoru na stěnu

Kvalitní pevná zeď je rozhodující pro pověšení na stěnu. Není to nemožné, ale je to náročné na provedení. Je potřeba nezapomínat také na hmotnost obsahu trezoru. Lehčí trezory je možné pověsit na bytelnou zeď (pevná cihla, beton). Těžší trezory nebo když je horší zeď je potřeba podepřít konstrukcí. Většina nábytkových polic má jen velice malou nosnost. 

Bezpečnostní třída Požadovaná síla ukotvení
Z1, Z2, Z3 10 kN
0, I, II, III 50 kN
IV, V, VI 100 kN

Překážky kotvení trezorů

  • Podlahové topení a jiné rozvody jsou jednoznačně překážkou. Vždy je možné kotvit do jiné strany trezoru než kde jsou nějaké rozvody. Na přání mohou být kotevní otvory trezoru v libovolném počtu i do stran.
  • Měkké materiály podlahy a stěn. Někdy je řešením ukotvit na více místech, připlatit další kotevní otvory. Dejte například kvalitní kotvy do podlahy a do zad trezoru již jen dvě kotvy třeba do pórobetonu. I to znesnadní manipulaci.
  • Ideálně by mezi trezorem a stěnou neměla být žádná mezera (pro opření páčidla). Často se kvůli tomu musí sundat sokl dlaždic/parket/koberce nebo na trezoru sokl vyrobit.
  • Památkově chráněné objekty. Kotvení je na zodpovědnost objednavatele a měl by mít potřebný souhlas, povolení.

Kotevní otvory trezorů

kotvení trezorů kotva

U každé modelové řady je počet a umístění kotevních otvorů individuální. Na přání je ale možné vždy udělat libovolný počet a umístění otvorů. Například i do boku trezoru. Při výrobě, dodělávat kotevní otvory na místě není úplně možné a v dílně náročné. Stejně tak průměr otvoru a tedy velikost kotvy jsou různé. Vždy jsou ale kotvy různých typů běžně k dostání. Také jsou různé typy kotev pro různé materiály podlah/stěn.

  • Hlava kotvy nepřekáží ve vnitřním prostoru trezoru. Jsou zapuštěné a často přes ně přijde ještě plastová krytka. Některé trezory a hlavně sejfy to tak mít nemusí.
  • Ohnivzdorné trezory nemusí mít kotevní otvory. Právě kvůli zvýšení ohnivzdornosti. Mívají například jeden kotevní otvor pod dveřmi, mimo vnitřní prostor.
  • Kotevní otvor není jen díra do trezoru! Musí být ještě chráněn. Hlavně proti protažení kotvy. Kvůli certifikátu trezoru může kotevní otvory vytvářet jen výrobce, ostatní bez záruky.

Stěhování přikotveného trezoru

Stěhování je možné u každého trezoru. Za přítomnosti majitele trezoru je stěhování snadnější, protože nám otevře trezor a my si kotvy povolíme. Zloděj se k ukotvení trezoru nedostane a je to pro něj překážka. Kvalitní kotvení je možné znovu rozebrat. Naše postupy již při samotném kotvení myslí na pozdější odkotvení. Problém nastane když je kotvení zamýšlené navždy. Je s tím více práce, ale "nemožné" je jen slovo.

Zavěšení trezoru na zeď

trezor na zdi

Montáž trezoru na zeď není tak snadná jako pověsit televizi nebo obrázek. Právě kvůli větší hmotnosti. Přesto se s tímto požadavkem občas setkáme. Možné to většinou je, když se to dobře promyslí a jsou splněny podmínky. Předně prostor k instalaci a pořádná zeď.

Plánování trezoru na zeď

Jako první bychom měli dobře rozmyslet umístění trezoru na zeď. Jestli není nějaké lepší místo. Jestli bude mít samotná stěna dobrou nosnost.  Nejlépe tedy z betonu nebo pevné cihly. Nevedou ve zdi nějaké sítě. Jestli nebudeme časem chtít přestavit jinak nábytek. Kam se budou otevírat dveře trezoru. Jaká bude hmotnost samotného trezoru, ale také myslet na hmotnost obsahu.

Instalace trezoru na zeď

Samotná montáž trezoru na zeď bude také náročnější než obvyklé instalace. Kromě samotného nastěhování trezoru se bude muset ještě držet ve vzduchu pro označení míst na kotvení. Případně velice dobře vyměřit. Vyvrtat otvory. Potom znovu trezor vyzvednout do výšky, nejlépe podložit například trámkem. Držet trezor přiložený a uvnitř instalovat kotvy. Když okolo bude stísněný prostor nábytkem, může takové pověšení na zeď být opravdu náročné a pro více pracovníku.

Trezor ve zdi

Trezory ve zdi jsou samostatná kategorie trezorů, kdy samotné zdi/stěny dávají další ochranou bariéru trezoru. Tedy vrstvu beton při zazdívání trezoru. Do zdi se může umístit i nábytkový trezor. Celý a nebo jen částečně.  Část trezoru je třeba ve zdi a zbytek kouká ven,. Majitel může být kreativní a u nás se může trezor upravit o nějaké železo, rámeček... Také se to takhle občas dělá. Klienti jsou někdy až dost kreativní.

trezor na zdi podpora

Podepření trezoru na zdi

Máme v nabídce podpůrné konstrukce vymyšlené přímo pro instalace na zeď. Dělají se ve více velikostech. Nejmenší 5x5 cm když pod trezorem není moc místa. Nezabere příliš prostoru, ale také méně unese.  Potom je v nabídce větší 10x10 cm s ještě lepší nosností a na přání je možné udělat i zakázkové konstrukce.

Copyright © již od roku 1968 Všechna práva vyhrazena.

Aktualizováno říjen 2024

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes